onsdag 17 augusti 2011

Tävling och spår! :-D

Jag har tävlat agility med Kaizer 3 helger irad. 2 dagar i timrå, 2 dagar i Åbyn/Byske och 1 dag i Åsele. Han går så jäkla bra nu. Nu först har han börjat jobba med mig istället för att lalla runt på egen banordning. Han är väldigt lyhörd och snabb i vändningarna. Även jag har utvecklas mycket i min handling och det märks på tävlingsplan. Weeeo vad roligt det är!


Lakki har jag börjat träna spår mer seriöst nu. Jag började med att leka in intresset för pinnarna på lägdan. Lämna-pinne-till-matte=kamp å boll. När jag hade fäst dete beteende efter några träningstillfällen så började jag lägga ut de i spåret. Första gångerna la jag spår på ca 30-40 meter med 5-6 pinnar. Man ser så tydligt att han spårar för att leta efter pinnarna. Han praktiskt taget kastar sej över pinnarna och springer till mig med de för att få en liten lekstund med bollen. Så fort jag säger tack och tar bollen så kastar han ner nosen i backen för att hitta nästa pinne.

Nu sist så la jag ett spår på ca 300 meter med 9 pinnar + slut. Han plockade alla pinnar och lämnade till mig. Duktiga lilla gosse. Så nu blir det snart ett spår igen.

Den 17-18 september har vi våran årliga agilitytävling på hemmaplan så nu går det åt en massa planering åt den. Jag är tävlingsledare på söndagen tror jag det var så jag kan bara tävla på lördagen. Helgen efter den tävlingen så ska jag tävla i Nordmaling 2 dagar. :-) Känns som helgerna denna vår/sommar/höst kommer gå i hunden och jobbets tecken. Tur jag tycker hundarna är bäst så jag spenderar gärna all tid med de. ;-)

Tjing

1 kommentar:

  1. Sv: Tack Lena för kommentaren i bloggen. Blev jätteglad! :)

    Det är verkligen kul att det går bra för Kaizer och dig nu :D

    SvaraRadera