söndag 23 januari 2011

Länge sedan..

Nu va det länge sedan jag skrev igen.. fy skämmes på mig. Men jag har nu börjat jobba varannan vecka förmiddag och varannan vecka eftermiddag så jag kollar mail och sånt på datorn på jobbet. Hemma har jag varken tid eller lust att sitta nå mycket vid datorn om det inte är något speciellt. Jag har börjat träna på Step in några gånger i veckan samt att jag och Kaizer åker en hel del längdskidor förutom våra vanliga promenader, de passen får Lakki snällt vänta hemma på oss.

Jag har varit några gånger å tränat med Linda och hennes kelpie Axa. Kaizer är taggad och är rolig att jobba med, han tycker allt är lajbans och ger järnet utan att vara övertänd så det blir fel. Kul. Med Lakki är det mest koncentration med störning som vi tränar då det är andra med. Han sköter sig jättebra och jag kan ha honom lös även fast Linda tränar och leker med Axa. Det blir mycket kontaktövningar samt hämta-lämna med leksak. Det går frammåt även fast man känner att störning är något vi behöver mer av.

Hemma fortsätter träningen. Jag har ett annat träningssätt för Lakki än vad jag hade med Kaizer. Jag klickar in Lakki på olika beteenden och använder mig av dessa beteenden sedan för att få honom göra något jag vill. Hm.. krångligt att förklara, men vi får se hur detta sätt fungerar. Någon som är intresserad kan höra av sig. ;-)

I helgen här har det varit fullt upp. Har haft föräldrarnas hundar Baghera och Ask samt att jag har varit "hästvakt" åt Czamita, men som tur är så bor hon kvar i sitt stall. Hade blivit trångt annars med fyra hundar, en katt och en häst i sovrummet. Men mysigt är det att ha alla djuren runt sig. Är som en speciell känsla där man går ut över sjön med 4 hundar och man möter människor med och utan hund, skotrar mm och alla ändå håller sig runt mig och bryr sig inte om något annat. Tummen upp.

Baghera (snart 11 år) går med oss en bit över sjön, sedan lägger han sig och väntar tills vi kommer tillbaka ibland har han även gått hem. Så skönt att man inte kan"pressa" honom att gå utan han stannar då han inte vill gå mer. Samtidigt är det skönt att slippa gå en kortis med honom och sedan gå hem för att gå ängre med de andra. Kloka älsklingen Baghera.

Ask tycker det är lite jobbigt då Baghera stannar, han vill så gärna följa med oss men samtidigt har han lovat Baghera "tills döden skiljer oss åt" och håller alltid sig i närheten av Baghera. Så det blir ett mellanting, så länge han ser Baghera så går han så han har lika långt till oss som till Baghera. Söt-nöt. Baghera och Ask är verkligen bästisar och håller ihop i vårt och torrt.

Förutom alla andra uteaktiviteter i helgen så har Kaizer fått egentid med matte och följt med på något han äääälskar på en ridtur. Igår blev det inte så jättelång ridtur men det blev en hel del plumsa i snön. Idag så var vi ute i en och en halv timme. Hur härligt som hellst och man ser hur Kaizer är lycklig då vi rider iväg. Vi mötte en hund innan vi kom upp till skogen och då säger jag bara "gå här" så går han typ fot med mig Czamita och tittar upp på mig. Inga problem heller då vi mötte en bil. På en smal stig mötte vi en man på skidor, då stannade jag Czamita och sa "fot" till Kaizer. Då kom han och hoppade in med rumpan så som bara han kan och där satt han och väntade på godis och varsågod. Han är verkligen duktig på ridturerna. Hoppas det blir lite oftare vi får ridan nu härdanefter. :-)

Fotade lite idag. Eftersom jag inte är någon bra fotograf som också tycker det är jättetrist att fotografera så kom jag på det då solen gått ner och det börjat bli skymning. *typiskt*. Jaja såhär blev bilderna:
Ps. Fler bilder finns i galleriet på http://www.lenashundliv.se/


Jag och Susanne gjorde en "fotostudio" hos henne och Lakki fastnade på kort. :-)


Kaizer är blyger


Matte, kan du klippa mina klor.


Från köksfönstret mot sjön


Från vardagsrumsfönstret mot havet

Lakki äter mat och då kommer Aina och ska dricka vatten

Matte hjälp mig, säg åt hon!

Slurp slurp

Ååå vad lång tid hon tar på sig, lägger mig och väntar. Det blir köbildning bakom..

Äntligen är hon klar


Altanbygget får vänta ett tag till varmare grader.


Huliganen har hittat den enda kvist som sticker upp..

Alla fyra på väg mot sjön
Hänger du med Baghera?


Jag väntar här jag

Är du säker?!

Vackre Ask

Tjihoooooo

Gö du?

Jag kommer, jag kommer.... snart...

Vassen

Matte jag kommer till dig jag... Wiiiioooo

Ask och Lakki studerar2 kommentarer:

  1. Gud vad han har växt lilltrollet! Måste hitta på nåt snart:)

    SvaraRadera
  2. Vad härligt ni har det!! Låter som om flitens lampa lyser på er! Tränar & står i! :)

    SvaraRadera