onsdag 11 maj 2011

Hundträning

Lördag: Första spåret åt Lakki. La ett kort spår med korv och leksak i slutet. Han började spårade, hittade en korv och tittade på mig "nu då". Han hade ingen aning vad han skulle göra, men vi kom oss till leksaken och hade det roligt.

Söndag: La ett spår igen, denna gång skippade jag korv i spåret och la bara en leksak i slutet med en vinkel. Han spårade okey fram till leksaken. Tappade bort sig ibland men kom tillbaka till spåret själv.

Måndag: Agilityträning på torpet med Linda och Chess. Kunde inte vara mer nöjd med denna träning. Båda grabbarna skötte sig exemplarisk och följer handlingen kanonbra. Lakki kör samma övningar som Kaizer och Chess som tävlat ett tag så jag är riktigt imponerad av honom. Hopphindren är bara ca 10 cm från backen så det är endast handlingträning samt specifika hinderträning vi börjat med.

Tisdag: Sanna med flatten Ina och kelpien Joplin kom förbi hos mig för lite träning. Vi la var sitt spår åt kelpiesarna, Ina och Kaizer fick träna uppletande i ruta.

Uppletanderutan vallade vi in 10x50 meter och jag la ut 4 leksaker. Kaizer jobbade på riktigt fint och direkt då han plockade upp leksaken kom han in med den. Riktigt nöjd eftersom han annars brukar lalla runt med leksaken en stund innan han kommer in med den de första gångerna, han har äntligen förstått 7 år gammal. ;-)

Lakki fick även han prova på uppletande för första gången. Sanna stod på sidan om rutan och slängde in en leksak i rutan ca 25-30 meter från mig, han gick ut fin och letade upp leksaken och kom in med den. Någon godisbelöning ville han inte ha utan han ville ha mer leksaker. Nästa gång så kastade hon in 2 leksaker som han fick plocka in en efter en, det gick också riktigt bra så där slutade vi. Detta ska vi träna mer av för båda hundarna tycker det är riktigt roligt och det är ju en sån bra aktiveringsövning. :-D

Spåret gick också så himla bra för Lakki, poletten verkar ha börjat falla ner. Spåret innehöll 2 vinklar, första vinkeln klarade han perfa och andra vinkeln ringade han men hittade rätt och fram till bollen. Lyckan va total för både honom och mig. :-P

Onsdag: Har lagt ett z-spår åt Lakki nu, inte så långt men det blir spännande att se hur han löser det spåret. :-) Ska ut och släppa på honom om någon timme.

Det är så roligt med hundträning... :-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar