måndag 4 juli 2011

Vallning...

Haft jobbarhelg med 3 st 12-timmars nattpass. Igår ställde jag väckaren på 11.15 för att åka ut till Paula och Danne å valla lite med Lakki, sitt andra pass någonsin. Väl framme så vallades det för fullt av Jenny med Zid och Sanna med Joplin som va där från kl 10. Jag hade turen och fick börja med fika, behövde verkligen lite kaffe så det blev ju lysande. :-D Efter en massa surr så var det dags att gå ut igen och det var nu Lakkis tur.

Vi började med att valla på gäss, vilket var första gången för oss. Lakki tyckte det var lajbans och sprang runt väldigt mycket i början, men efter stund fick jag mer kontroll över honom och kunde lägga honom på komando då gässen var mellan han och mig. Helt otroligt vad den hunden lär sig fort och va lyhörd han är. Kunde skicka han runt åt höger och vänster då jag hade Lakki bredvid mig. Testade även lite drivning som gick riktigt bra. Det är mest matte som blir yr och inte vet vad jag ska göra, åt vilket håll jag ska gå åt och hur jag ska fortsätta då Lakki gör si, gör så, står där mm. Men det lär man väl sig med tiden. Jag är ju lika grön på detta som Lakki är.


Fame visar..

Lakki försöker..

I väntan på komando

Hej hå, här vi går

Lycklig kille

Duktiga hund


Efter passet på gässen så flyttades de tillbaka till sin inhängnad och fåren hämtades in till träningshagen. Jag släppte på Lakki och han är riktigt duktig, men jag... jag kände att jag hade ingen aning om hur jag skulle röra mig, fåren stod tätt intill mig och det kändes som jag inte hade någon koll alls. Vi fick några bra moment iallafall och eftersom det var rätt varmt så tog vi en paus så hundarna fick svalka sig nere i sjön.

Gimmie, Fame, Joplin och Lakki på väg till sjön

Lakki

Fame

Vallhundsparad. :-P    Joplin, Fame, Gimmie, Lakki

Lakki

Två söta kelpierumpor

Joplin

Efter det svalkande badet och en massa nya tips så tog jag ett pass till med Lakki och denna gång gick det riktigt bra. Jag kände att jag för det mesta hade kontroll och Lakki vallade riktigt fint. Fick till några bra drivningar och balansering av fåren. Samt läggandet på avstånd på andra sidan fåren gick över förväntan, visst la han många gånger till dövörat och vallade på egen hand men oftast gjorde vi det tillsammans så det finn hopp om oss i fårhagen. :-D Vill bara ha mer nu... ;-)

Tack Paula och Danne! Jag kommer snart tillbaka!

Lägger in fler bilder i galleriet på http://www.lenashundliv.se/


1 kommentar:

  1. Dags att införskaffa ett par då ;-) Och du glöm inte fasanhönsen så jag kan komma och träna lillaaaan :D

    SvaraRadera