tisdag 3 juli 2012

Sov gott älskade Ask!


Idavallenfriends Ask in Gold
* 2001-07-01
+ 2012-06-19


Jag hade länge haft kontakt med Agneta, Idavallenfriends kennel, jag tränade och tävlade en av hennes shelties Moa i agility. Då hon sparade Ask som avelshane efter Ertan så blev jag kär direkt. Då han blivit tillräckligt gammal så började jag träna och tävla honom´i agility också. I perioder före och efter tävlingar så bodde han hos mig (som fortfarande bodde i Nyänget då) för att få den bästa kontakten. Även då någon av Agnetas tikar löpte så bodde han hos oss. Perioderna var längre och längre och tillslut så fick aldrig Agneta tillbaka honom. Vi trivdes så mycket med honom och Ask som var en ganska feg liten hund växte sig otroligt i vår flock med Baghera som bästa kompis. Då jag hade skaffat Kaizer och skulle flytta hemifrån så tänkte jag att Ask skulle få flytta med mej efter att jag tränat kaizer ensam-träning. Men Baghera vorte så deprimerad av att inte ha Ask runt sig så han fick flytta ut till Nyänget igen. Baghera och ask har sedan dess varit oskiljaktiga. Ask har hela tiden tagit hand om Baghera, speciellt nu på slutet då baghera blivit så gammal och har lite svårt att höra oss och fatta vad vi vill. Men på nåt vis fick Ask honom att förstå. Ask var Bagheras ledstjärna. Vi har alltid trott att Ask skulle vara vid Bagheras sida då han skulle somna in. Men så blev inte fallet, Det var Ask som somnade in före och lämnade en förvirrad och deprimerad Baghera kvar. Baghera har sedan Asks bortgång haft svårt att äta, han har varit ledsen och man ser att han tappat livslusten. Men nu de senaste dagarna så verkar det ha börjat vända för honom. Han har börjat äta lite och är mycket piggare. Tänk vilket band två hundar kan ha till varandra. <3

Ask, du är för alltid älskad och saknad.

Tack för allt du gav, allt du lärde!

Sov gott älskade vän.Ask med Baghera och Kaizer. Foto: Kattis
Idavallenfriends Ask in Gold


Fina pojken. Foto: Kattis


<3


Vi lät Ask kremeras.

3 kommentarer:

 1. Lena, vad fint skrivet om fina ASK.....
  Sitter med ögon fulla av tårar.... Ja, tänk va fina band hundar binder både till oss och till sina fyrbenta bästa vänner. Skönt att Baghera får lite gnista tillbaka, så att han får lite frid i sitt sinne..
  Många Kramar

  SvaraRadera
 2. Vad fint du skriver, älskade vän! Han är på ett bra ställe nu och jag har sett till så att han får platsen bredvid morfar vid middagsbordet. Dom brukar trivas där, hundarna:)
  Styrkekramar <3 /ak

  SvaraRadera
 3. Ledsamt att förlora en så fin vän, vi tänker på er!

  Kramar från Linnea & Monica

  SvaraRadera