lördag 19 mars 2011

Provat vallning..

Blir en ganska kort uppdatering idag, men med desto mer bilder.

Idag har jag och Lakki varit i västergundsjö och testat fårvallning. Vilket härligt ställe de har där Dan och Paula. Till och börja med fick jag träffa alla djur de hade. 6 tackor, 6 lamm, gäss och höns samt de 2 border collies såklart. Sedan blev det kaffe tillsammans med en introduktion om vallning eftersom jag är helt grön på det området. Sedan var det dags att ta ut de 3 tackor som inte hade lamm och deras 2 hundar fick visa. Sen va det Lakkis tur och då ställde de tackorna i en mindre fålla, det fick Fame sköta..

Fame visar tackorna till sin rätta plats.

Lakki inspekterar, han visar intresse men vet inte riktigt vad han ska göra. Överslagshandling blir att äta en massa får-poop. Jag kliver in i fållan för att få honom mer intresserad.
Då tackorna rör på sig så ökar hans intresse så Danne och Paula förslog att vi skulle släppa in honom med tackorna i den stora fållan på engång eftersom Lakki var så lugn med djuren.

Då blev det helt plötsligt mycket roligare. Lakki jobbar på bra. Blir tackorna (och jag framförallt) passiv så blev det poop-ätning.


Vi klarade tillslut balansera tackorna. 

Lakki kollar på då Fame och Danne visar.

Lakki får valla lite tillsammans med Fame.

Danne med Gimmie och Lakki

Jag och Lakki börjar fatta

Lakki är starkare på vänster sida har jag märkt. För då han springer högervarv så får han in jättefina svängar för att byta till vänstervarv för att blaansera mot mig. Men då han ska byta från vänstervarv till höger så struntar han i det och springer bakom mig för att fortsätta springa i vänstervarv. Så det är något som vi kan träna på hemma. Kroppsdelskontroll i både höger och vänstersvängar. :-D

Fler bilder finns i galleriet på http://www.lenashundliv.se/

Har haft en kanondag med vallning med kanonfina människor. Längtar redan till nästa gång.

3 kommentarer:

  1. Tack för kommentaren!
    Det värmer efter en sådan tävling... ;)

    Vad kul med vallning! Vill ha en aussie i framtiden och då vill jag pröva på vallning för att se om det skulle kunna vara något :)

    SvaraRadera
  2. Åååå vad kul!! Duktiga ni är!

    SvaraRadera